poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy
Máte-li problém se zajištěním stravování, přípravou jídel nebo dodržováním pitného režimu, také v této oblasti jsme tu pro Vás.
1. Zajištění stravy odpovídající věku, zásadám racionální výživy, potřebám dietního stravování
- zajištění stravy do místa poskytování služby klienta, pouze pokud se takový dodavatel v okruhu poskytování služby nachází a dle jeho stanovených cen za stravu (dodavatel).
Optimální denní časový rozsah 60 minut, četnost 1× denně
2. dovoz nebo donáška jídla
- dovážka nebo donáška jídla v termojídlonosiči do bytu klienta
- jídla vozíme z jídelny Základní školy Smiřice a ze stravovacího zařízení Holohlavy v době od 10.30-13.30 hodin v pracovní dny
Četnost 1× denně
3. pomoc při přípravě jídla a pití:
- pomoc při jednotlivých úkonech spojených se společnou přípravou jídla a pití
- krájení, loupání, strouhání, mixování a míchání potravin, lití tekutin
- obsluha vařiče, varné konvice, mikrovlnné trouby, kuchyňského robotu
NE – nevaříme, pouze pomoc s úkony, které sám nezvládne.
Optimální denní časový rozsah 60 minut, četnost 3× denně
4. příprava a podání jídla a pití:
- pracovník připraví jednoduché jídlo, pití dle požadavku klienta, obvykle běžným způsobem, za použití jeho nádobí, zařízení, potravin a podá klientovi.
- ohřev v mikrovlnné troubě, krájení, strouhání, vaření teplých nápojů, příprava ovocných šťáv odštavňovačem klienta
- mixování, krájení stravy na kousky, dochucení jídla, naservírování na talíř, podání jídla na stůl nebo k lůžku klienta
Optimální denní časový rozsah 60 minut, četnost 3× denně